Reverb Nation

Online muziekhub ReverbNation is in 2006 opgericht als een tool voor sociaal netwerken en het opbouwen van carrières voor opkomende artiesten. Sindsdien heeft het bedrijf een voortdurend trackrecord van succes bij het naar voren brengen van nieuw talent in populaire muziek.

Grammy-winnende acts als Imagine Dragons, Alabama Shakes en The Civil Wars begonnen hun carrière allemaal via ReverbNation en 35.000 nieuwe artiesten melden zich elke maand aan voor de site, in de hoop een vergelijkbaar opstapje naar het muzieksterrendom te vinden.

Niet langer alleen een platform voor het uploaden en ontdekken van nieuwe muziek, de site heeft big-data-analyse en grootschalige menselijke curatie van zijn artiesten gebruikt om het go-to “farm-systeem” te worden voor platenlabels en muziekfestivals die op zoek zijn naar nieuw talent.

‘Kunstenaars vertellen ons alles over zichzelf. Het is de Facebook van muziek, ‘zei Perry. “Ze voegen hun sociale media bij ons samen. Meer [concert] showvermeldingen voor opkomende artiesten worden bij ons gepost dan enige andere site ter wereld. Honderden miljoenen minuten muziek worden gestreamd op onze site en we sturen honderden miljoenen e-mails namens onze artiesten. ”

Met zijn big data-oor dat naar elke artiest op zijn site ‘luistert’ en met een gelaagd systeem van muziekexperts die onderscheiden welke nieuwe acts talent hebben, kan het robuuste curatiesysteem van ReverbNation nu opkomende onafhankelijke acts onderscheiden en hen carrièremogelijkheden bieden .

Zodra ReverbNation een nieuwe reeks veelbelovende artiesten heeft geïdentificeerd, fungeert het bedrijf als een brug voor die artiesten om platenlabelcontracten te bereiken, line-upplaatsingen op grote muziekfestivals zoals Bonnaroo en Summerfest, en break-out optredens op tv en media.

(Bron: Business Inside)

ReverbNation is een platform waarmee artiesten kunnen communiceren en ontdekt kunnen worden vanuit een sociale gemeenschap. Het geeft kunstenaars een actief publiek dat zichzelf voortdurend vernieuwt. Hiermee kun je netwerken met verschillende artiesten om nieuwe inhoud te bedenken, het platform kan ook de ideale plek zijn om hulp te krijgen bij je muziekcollectie.

Als artiest heb je waarschijnlijk veel meer andere artiesten in je kring, dus het gebruik van ReverbNation zou niet zo veel gedoe moeten zijn. ReverbNation zorgt ervoor dat je cirkel veel andere artiesten bevat, en het is maar een paar klikken verwijderd. ReverbNation zorgt ervoor dat je als artiest nog meer in een netwerk komt .

Alsof dat nog niet genoeg is, helpt ReverbNation je om al je muziek en volgers bij te houden en biedt het een modus waarmee je alle streams kunt volgen. Je kunt ook contact houden met je volgers of luisteraars door middel van feedback. Met feedback kunt u weten hoe goed uw nummers het daarbuiten doen.

Je maakt ook kans om collega-artiesten te ontmoeten met nuttige suggesties. Artiesten zoals deze kunnen je ook nuttige feedback geven die je carrière een boost kan geven, vooral als je een beginner bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.