Over ons

Een nieuwe start

Mesman Communicatie en Advies is een full service communicatiebureau in Delft.

We zijn sinds 2009 actief met het verlenen van mediadiensten:

  • bouw en vormgeving van websites
  • onderhoud van websites en digitale content
  • redactionele werkzaamheden
  • mediaproducties

Sinds 2020 ligt de focus van onze mediaproducties op muziek, en in het verlengde daarvan kunst en cultuur.

Links

Bio Max Mesman

Geboortejaar: 1958

Van mijn 12e tot mijn 22e (1970-1982) ben ik heel actief geweest in de muziek en daarna heel lang niet meer. Ik speelde gitaar, bluesharmonica, fluit, percussie, piano en elektronisch orgel. In die tijd experimenteerde en improviseerde ik heel veel, vaak in jam sessions met wisselende samenstellingen.

Belangrijke invloed was vriend en multi-instrumentalist Ger Schäfer, die in het uitgaansleven van Zoetermeer en omstreken vooral bekend was als drummer, zanger en gitarist van de band Amaranth.
De jaren daarna ben ik wel akoestische gitaar blijven spelen, tot ik in 2017 een soort urgentie kreeg om mijn muziek alsnog vast te leggen. Zoals de Engelsen zeggen: “Don’t let the music die in you”.

Ik kocht een Roland midi-keyboard met toebehoren, het programma Ableton Live en diverse muzieksoftware. Toen ik eenmaal begon, leek het alsof er een kraan werd opengedraaid. De composities bleven er spontaan uitstromen en ik heb er nu zo’n 100 op de digitale plank liggen. Inmiddels zijn er 10 uitgewerkt op de eerste officiële CD “Reflections”, samen met muzikant en geluidstechnicus Rene Kaaij uit Den Haag.

Ik speel alle nummers zelf, maak gebruik van digitale orkesten en koren en ben erg blij met het resultaat. Ik produceerde samen met Rene, die ook het mixen en masteren voor zijn rekening nam. Dit heeft ongeveer een half jaar geduurd, tot de cd eind februari 2020 klaar was voor reproductie. De CD is in eigen beheer uitgegeven en online gepubliceerd op circa 30 streaming platforms en digitale music shops.

Ik ben de afgelopen drie jaar blijven investeren in muziek hardware en software en hoewel ik richting de 62 ga, heb ik nu het gevoel dat dit nog maar net het begin is.

Het mooie van deze leeftijd is dat mijn enige ambitie is om zo mooi mogelijke muziek te creëren, waar zoveel mogelijk luisteraars plezier aan beleven.

Ik ben een tevreden mens, gelukkig getrouwd, met twee volwassen zoons die in mijn voetstappen treden op het gebied van ICT en mediaproducties.

Wat is er dan mooier dan muziek maken? Zoals John Miles al zong, het was mijn eerste en zal mijn laatste liefde zijn.

Door welk album leerde je de prog kennen en in welk jaar:
Woodstock – Soundtrack en Film (1970)

Als ik nog maar naar vijf albums mocht luisteren, dan koos ik voor:

  1. Caravan – Canterbury Tales (1977)
  2. Genesis – Seconds Out (Live, 1977)
  3. Alan Parsons Project – Pyramid (1978)
  4. Supertramp – Crime of the Century (1974)
  5. Pink Floyd – Dark Side of the Moon (1973)

Wat is je favoriete prog-album van Nederlandse komaf:
Focus – Focus II aka Moving Waves (1971)

Prog-concert dat het meeste indruk heeft gemaakt:
Optreden van Genesis in de Groenoordhallen in Leiden, 1978, in de bezetting van Seconds Out.

Scroll Up